4 Nisan 2012 Çarşamba

Sarımsak Terbiyeli Levrek

Malzemeler:
3 adet levrek
2 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi:

Küçük kaseye dövülmüş sarımsağı,kimyonu,tuzu koyup karıştırın.
Yapılışı:

Üzerine çizik atılmış levreklerin,özellikle çiziklerin arasına gelecek şekilde terbiyesinde hazırladığımız malzeme sürülür ve daha sonra her tarafına bu malzemeyi sürün ve sürdükten sonra buzdolabında 1 saat bekletin ki o terbiyenin lezzetini çeksin.200 derecede ısıtttığımız fırının ızgarasında veya mangalda pişirebilirsiniz.Daha sonra servis tabağını alıp sebzelerle süsleyebilirsiniz.(roka,soğan, turp gibi) Afiyet olsun:))Yediğiniz zaman ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder