28 Mart 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Poğaça

Malzemeler:2 Yumurta(1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı Yoğurt
Yarım su bardağı Zeytinyağı
125 gram Zeytinyağlı Margarin
Yarım çay kaşığı Tuz
1 Kabartma Tozu
Aldığı kadar Un(yani 4.5-5 bardak gibi) kulak memesi yumuşaklığında olacak

İç malzemesi:
Peynir,Maydonoz (Patates ve Kıymalı da yapabilirsiniz)

Yapılışı:Önce yumurtayı,yoğurdu,yağları,tuzunu elinizle karıştırıp ve unla kabartma tozunu karıştırıp malzemeye ilave edin ve yoğurun.İstenilen kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde alıp istediğiniz şekilde yapabilirsiniz, üzerine çörekotu ve susam koyabilirsiniz.170 derecede pişirin.Afiyet olsun:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder