28 Mart 2012 Çarşamba

Kırmızı Mercimekli,Bulgurlu,Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Malzemeler:(6 kişilik)1 su bardağı Kırmızı Mercimek

1 su bardağı Pilavlık Bulgur
1 su bardağı Zeytinyağı
4 baş Kuru Soğan
4 adet Taze Soğan
1 baş Sarımsak
2 yemek kaşığı Nane
2 yemek kaşığı Biber Salçası
1 yemek kaşığı Domates Salçası
3 yemek kaşığı Nar Ekşisi
1.5 tatlı kaşığı Kimyon
1.5 çay kaşığı Karabiber
Yarım demet maydonoz
Tuz
750 gram yaprak

Yapılışı:Mercimeği,bulguru yarım saat oda sıcaklığındaki suda bekletip süzdürün daha sonra büyük ve çukur bir kaseye bulguru,mercimeği,küçük doğranmış soğanları,çok küçük doğranmış sarımsakları diğer bütün malzemeleri ilave edip iyi bir karışımdan sonra yaprakları sarmaya başlayın.Tencereye dairesel biçimde dizin.2.5 su bardağı sıcak su koyun,yapraklar sert olup pişmesi gecikirse suyu da azalırsa üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz.Biraz zahmetli ama çok lezzetli bir yemektir.Afiyet olsun :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder