8 Nisan 2012 Pazar

Etli Nohutlu Patlıcan Yemeği

Malzemeler:
200 gram kıyma veya kuşbaşı et
5 adet orta boy patlıcan
1 yarım su bardağı nohut(önceden haşlanmış)

4 orta boy domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
3 yeşil sivri biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 baş soğan
2 buçuk bardak su

Yapılışı:

Patlıcanları yarım saat önceden alacalı soyup ve patlıcanları boyuna dörde dilimleyip,enine de üç parça halinde kesin,onu tuzlu suyun içinde 20 dakika bekletin.Diğer yandan eti tencereye koyup yağ ile birlikte pişmesini sağlayalım(10 dakika kadar pişsin).Küp şekilde doğranmış soğanları ilave edelim ve sarımsakları da koyalım,etle birlikte pişmesini sağlayalım(5 dakika kadar).Bunlar piştikten sonra salçasını,domatesini,nohudunu,karabiberini,kimyonunu,iki buçuk bardak suyu ilave edip ve son olarak da patlıcanını koyup 20 dakika pişirin.Servis yapın.Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder