Pilav yaparken herşey çok önemli.. pirinci Baldo yada Osmancık olursa daha güzel olur. mutlaka iyi su kullanmalısınız. suyunuz ne kadar kaliteli olursa pilavlarınızda o derece güzel ve lezzetli olacaktır. tabi tencereyi de atlamayalım. huyunu suyunu bildiğiniz bir pilav tencereniz olmalı... böylelikle her seferinde bir sürprizle karşılaşmazsınız :)
Malzemeler :
2 adet domates
1 su bardağı pirinç (benim bir kasem var hep onunla ölçüyorum ama kafalar karışmasın diye bardak hesabı yazıyorum ölçüleri)
1 yemek kaşığı tereyağ (sevmeyenler margarin kullanabilir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ (ege ve akdenizde zeytinyağ kullanırlar)
1 su bardağı su (domatesinde suyu olacağı için normalden biraz daha az su ilave edilmeli)
1 adet tavuk bulyon (yoksa da önemli değil)
tuz ve bir fiske şeker
Hazırlanışı :
Pirinçlerimizi önceden 15-20 dk. ılık, tuzlu suda bekletiyoruz. domatesleri mutfak robotundan geçirin (kabuklarıyla atabilirsiniz. nasılsa kabuk denen birşey kalmıyor, fakat rende yapacaksanız mutlaka kabuklarını soyun). tencereye yağı koyup, domatesleri ekleyin. kısık ateşte domatesleri suyunu uçurana kadar pişirin. bu sırada biraz şeker ilave edin. suyunu, tuzunu ve bulyonunu ilave edin. kapağını kapatın. su kaynamaya başlayınca, süzüp bol suda yıkanmaya bıraktığımız pirinçlerimizi domateslerin üzerine ekleyip, şöyle bir döndürüyoruz. tekrar kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene ve pirinçlerin üstü delik delik olana dek pişiriyoruz. altını kapatıp, pilavın üstünü bir havlu kağıtla örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. sıcak olarak servis yapıyoruz. işte bu kadar :D herkese afiyet, şeker olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder