28 Mart 2012 Çarşamba

Renkli Biberli Mantarlı Sote

Malzemeler:

Yarım kilo Kültür Mantarı
1 adet Dolmalık Kırmızı Biber

1 adet Dolmalık Sarı Biber
1 adet Dolmalık Yeşil Biber
Yarım çay bardağı Zeytinyağı
7 diş Sarımsak (sarımsakları üçe bölün)
Tuz
İsteğe göre yarım tatlı kaşığı Şeker

Yapılışı:


Mantarları Limonlu suda bekletip kabuklarını soyup  dörde bölüp öte yandan küp,küp doğranmış soğanları tencereye koyup pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra mantarları ve yarım limon suyu ilave edin ve mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin ( tencerenin kapağını kapatmayın ve mantarlar kararmasın).Mantarlar suyunu çektikten sonra julyen doğranmış biberleri ve tuzunu,şekerini ilave edip 5 dakika pişirin.Ocağı kapatın daha sonra servis tabağına koyup yemeğin çevresini julyen doğranmış biberlerle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder