16 Mart 2012 Cuma

Dereotlu Pirinçli Kabak Yemeği

Malzemeler :

5 adet kabak (Dışı bıçakla incecik kazınacak)
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
250 gr. kıyma
1 yemek kaşığı salça(Biber salçası da kullanabilirsiniz çok lezzzetli oluyor)
1 yemek kaşığı pirinç
3 kaşık sıvıyağ (Kıymanın yağına göre ayarlayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Su

Hazırlanışı:

Yemeği yapmak için önce, kabak ve havuçların kabukları incecik kazınacak ve uzunlamasına ikiye bölünerek yarım ay şeklinde doğranacak ( hazır olsun :))
Diğer tarafta yemeklik olarak doğradığımız soğanı ve havucu birlikte kavuruyoruz ( Malum havuçlar biraz geç pişiyor.) Soğanlar pembeleşince kıymayı ve karabiberi koyup kavurma işlemine devam ediyoruz. Salçayı da iyice kavurduktan sonra artık kabakları ilave edebiliriz. Üstüne çıkıcak kadar su, tuz ve  (yıkanmış , süzülmüş) pirinçleri ilave edip önce harlı, sonra kısık ateşte 15 dk. kadar pişiriyoruz. (Havuçların pişip pişmediğine bakıp süreyi uzatabilirsiniz).
Sıcak olarak dereotuyla servis yapın . Afiyet şeker olsun hepinize :)




1 yorum:

  1. Playtech Casino - New York City | MapyRO
    The casino is 울산광역 출장안마 a 경상남도 출장마사지 classic New York 군포 출장안마 sports betting, and it's one of the most reliable betting companies in the world. Find a map showing all 청주 출장샵 3,700 slot 서귀포 출장안마 machines

    YanıtlaSil